Een ventilatiesysteem type D is een systeem dat ervoor zorgt dat de luchtkwaliteit binnen uw woning wordt geoptimaliseerd en ook stabiel blijft. Een balans tussen aanvoer van gefilterde, verse buitenlucht en de afgevoerde binnenlucht.

Ventilatiesysteem type D kopen of laten plaatsen

Hoe werkt een ventilatiesysteem type D?

Een ventilatiesysteem type D, voert lucht aan en af via een netwerk van ventilatiekanalen en ventilatoren. Een ventilatierooster aan het plafond of aan de muur, transfereert verse zuurstof binnen in droge ruimtes. Anderzijds wordt condensatie onttrokken uit de zogenaamde natte ruimtes.

Dit verloopt vraaggestuurd. Een ventilatiesysteem type D past zich aan aan de toestand waarin de ruimte zich bevindt. Zijn er veel personen in één zelfde ruimte, dan zal het ventilatiesysteem type D een grotere hoeveelheid schone lucht voorzien. Ook wanneer er een te grote hoeveelheid aan condensatiedruppels gevormd wordt, in sanitaire ruimtes of in de keuken, zorgt dit systeem voor een kwaliteitsherstelling van de circulerende lucht. Op die manier wordt het zuurstofniveau binnen je woning ten alle tijden bewaard.

Een ventilatiesysteem type D kan extra aangevuld worden met een warmtewisselaar om te besparen op uw energiekosten. Dit bijkomend systeem recupereert de warme, onttrokken binnenlucht tijdens lente- en zomerdagen, voor de koudere herfst- en winterdagen. Een ventilatiesysteem type D kopen is dus een zeer waardevolle investering binnen uw (ver)bouwproject.

Ventilatiesysteem type D kopen: voordelen

  • Continue verse luchttoevoer.
  • Minder gezondheidsklachten te wijten aan intern vervuilde lucht.
  • Verlaagd E-peil: warme, afgevoerde binnenlucht wordt gerecupereerd bij koude dagen.
  • Weinig tot geen last van geluid.

Wanneer kan ik best een ventilatiesysteem type D kopen?

Een ventilatiesysteem dat voldoet aan de norm is sedert 2006 een verplichte voorziening in je nieuwbouw- of renovatieproject. Je hebt hierbij de keuze tussen systeemtypen C en D. Ventilatiesysteem type C is goedkoper in aanschaf. Systeemtype D, met een duurzame warmtewisselaar, compenseert de aanschaf dan weer op je energiefactuur.

Een ventilatiesysteem type D wordt ook ten alle tijden voorzien van een filter, die de aangevoerde lucht van buitenaf aldoor reinigt, mits er een periodiek onderhoud wordt uitgevoerd.

Ventilatiesysteem type D laten plaatsen door een technieker

Een ventilatiesysteem type D zelf plaatsen? Enige handigheid en kennis is een vereiste wanneer je beslist om met een doe-het-zelfpakket aan de slag te gaan. Het is zeker geen onmogelijke klus!

Echter spaar je veel tijd uit wanneer je je ventilatiesysteem laat installeren door een gespecialiseerde installatietechnieker. Ventivak geeft vakkundig advies rond nodige materialen, installatie en onderhoud. Broers Thomas en Nick gaan nauwkeurig en uiterst zorgzaam te werk om jouw woning te voorzien van een geperfectioneerd systeem voor een continue zuivere luchtcirculatie.

Ventilatiesysteem type D kopen of laten plaatsen? Vraag offerte!

Heb je nog wat vragen over een ventilatiesysteem type D te kopen of laten plaatsen? Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Offerte aanvragen