Je wilt een ventilatiesysteem voor zelfbouw kopen? Bij een goed geïsoleerde woning is de installatie van een ventilatiesysteem noodzakelijk om een continue toevoer van verse zuurstof te garanderen. Dit om je leefklimaat optimaal te houden en gezondheidskwalen te voorkomen.

De plaatsing aan de hand van een doe-het-zelfpakket is perfect mogelijk met een zelfbouwventilatiesysteem van Ventivak. Dankzij makkelijk te installeren, hoogkwalitatieve onderdelen en een eenvoudige handleiding, kan ook jij perfect je gewenst ventilatiesysteem binnen jouw woning zelf plaatsen.

Voor, tijdens en na de zelfbouw van jouw ventilatiesysteem kan je ten alle tijden beroep doen op een ventilatie-expert van Ventivak. Wanneer je twijfelt aan de samenstelling van je zelfbouwpakket, of je twijfelt aan het soort systeem dat het meest geschikt is voor jouw woning, maar ook tijdens de plaatsing kan je met je vragen berusten op de hulp van onze ventilatie-expert.

Na een geslaagde installatie met het zelfbouwpakket, is het aangeraden om een periodiek onderhoud uit te laten voeren aan je ventilatiesysteem. Dit om de duurzaamheid en de degelijkheid van jouw systeem te bewaren.

ventilatiesysteem kopen

Welk ventilatiesysteem is geschikt voor zelfbouw?

In principe is ieder ventilatiesysteem dat je online kan kopen geschikt voor zelfbouw. Ventivak maakt het verschil door ieder zelfbouwpakket te voorzien van een gestructureerde verdeling van onderdelen en een duidelijke handleiding die jou stap voor stap begeleidt in de zelfbouw van het ventilatiesysteem dat geschikt is voor jouw woonproject.

Alle ventilatiesystemen van Ventivak zijn geschikt voor zelfbouw. Toch niet helemaal zeker of je het juiste ventilatiesysteem voor zelfbouw geselecteerd hebt? Vraag het online of telefonisch even na aan één van de ventilatie-experts. Niet alleen online, maar ook offline kan je indien nodig rekenen op verdere hulp tijdens de installatie van je zelfbouwpakket.

Welk soort ventilatiesysteem moet ik kopen?

De keuze die je maakt wanneer je een ventilatiesysteem voor zelfbouw online wil kopen, is grotendeels afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Rekening houdend met het budget en gewenst comfort, kan je een concrete keuze maken. Kiezen tussen diverse ventilatiesystemen is niet evident door de verschillen per onderdeel.

De werking

Ventilatiesysteem type C: Verse lucht wordt vraaggestuurd naar binnen gezogen via roosters in ramen of muren in droge ruimtes zoals de leefruimte, slaapkamers en bureaus. Afvoer van vervuilde lucht gebeurt mechanisch (met eventueel CO2-sensoren) via luchtroosters in natte ruimtes zoals de keuken, de badkamer en de wasplaats.

Ventilatiesysteem type D: De aanvoer van verse buitenlucht gebeurt aan de hand van twee ventilatoren in de ventilatie-unit, volledig mechanisch en dus zonder geïmplementeerde roosters. Op het dak of in de muren bevinden zich ventielen die de verse buitenlucht aanzuigen. Ook de afvoer van de vervuilde lucht gebeurt aan de hand van deze ventielen. Deze balansventilatie gebeurt dus volledig mechanisch.

Luchtkwaliteit en temperatuur

Bij een ventilatiesysteem type D wordt de binnenkomende lucht gefilterd en voorkom je dat er stuifmeel, stof en pollen zijn weg naar binnen vinden, dit in tegenstelling tot een ventilatiesysteem type C. Ook recupereert systeemtype D zijn warmte uit de afgevoerde binnenlucht waarmee het aangevoerde buitenlucht opnieuw kan verwarmen. Met andere woorden, bespaar je op de stookkosten met een mechanisch ventilatiesysteem type D.

Het verbruik, geluid en gevoel van tocht ligt bij een ventilatiesysteem type D ook aanzienlijk lager dan bij systeemtype C. Wel is het zo dat bij systeemtype D een meer uitgebreid onderhoud vereist is.

Vraag een offerte!

Heb je nog vragen over een zelfbouw ventilatiesysteem te kopen of laten plaatsen? Al je vragen en verzoeken zijn welkom bij Ventivak. Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Offerte aanvragen