Zelf een ventilatiesysteem plaatsen vereist een stevige dosis leergierigheid en technische kennis. Het is geen evidente klus. Aan de hand van één van de zelfbouwpakketten van Ventivak en de welomschreven uitleg, lukt het haast iedereen.

Ga je zelf een ventilatiesysteem plaatsen en wil je graag een offerte op maat laten berekenen aan de hand van jouw persoonlijk ventilatieplan? Je kan bij Ventivak terecht voor een ruim aanbod doe-het-zelf ventilatiepakketten aan een zéér gunstige prijs.

Ook wanneer je nog geen contreet plan voor ogen hebt, gaat Ventivak graag in samenspraak met jou na, wat er exact nodig is in jouw woning, zodat jij je doe-het-zelf installatie succesvol kan opstarten en afwerken. Op die manier kan je je ventilatiesysteem optimaal benutten en iedere dag genieten van een gebalanceerd klimaat binnenshuis.

Offerte zelf ventilatiesysteem plaatsen

Zelfbouwpakketten voor ventilatiesystemen C en D

Zelfbouwpakketten voor ventilatiesysteem type C of C+ zijn in aanschaf goedkoper dan een zelfbouwpakket voor ventilatiesysteem type D. Een ventilatiesysteem van het type D heeft standaard altijd een warmtewisselaar en 2 filters.

De prijs om zelf een ventilatiesysteem te plaatsen is afhankelijk van het type. Echter is het wel zo dat de duurdere aankoop van een ventilatiesysteem type D rendeert, in tegenstelling tot een ventilatiesysteem type C of C+. Met andere woorden, het verschil in de offerte van dit zelf te plaatsen ventilatiesysteem zal gecompenseerd worden op uw energiefactuur.

Een ventilatiesysteem type C of C+ voert rechtstreeks tijdens de herfst/winterperiode koude lucht aan van buitenaf, zonder dat de lucht verwarmd wordt door een warmteregelaar. Hierdoor ligt het algemeen verbruik van uw woning hoger en kunnen de stookkosten aanzienlijk oplopen. Dit in tegenstelling tot een ventilatiesysteem type D, die de warmte van de binnenlucht recupereert en hiermee de koud aangevoerde winterlucht verwarmt.

Waarom een ventilatiesysteem zelf plaatsen voordeliger is

  • Geen installatietechnieker nodig.
  • Een totaalpakket.
  • Je hebt het materiaalgebruik zelf in de hand.

Hoe wordt de prijs op de offerte bepaald wanneer je zelf een ventilatiesysteem gaat plaatsen?

Wanneer je zelf aan de slag gaat met het plaatsen van een ventilatiesysteem, kan je bij Ventivak rekenen op een nauwkeurige, voordelige offerte. Wanneer je zelf niet weet hoe je een concreet ventilatieplan moet uitwerken, kan Ventivak je ook hierin bijstaan. Op die manier weet je precies welke systemen en welke materialen je nodig hebt.

Een offerte voor een zelf te plaatsen ventilatiesysteem wordt opgesteld aan de hand van verschillende factoren. De grootte van uw woning, het aantal kamers dat geventileerd dient te worden met welk systeem en of je gebruik wil maken van filters. De kwaliteit beïnvloedt de prijs niet. Ventivak werkt enkel met materialen van hoogstaande kwaliteit.

Vraag een offerte!

Heb je nog wat vragen over zelf een ventilatiesysteem plaatsen of een zelfbouwpakket? Al je vragen en informatie-verzoeken zijn welkom bij Ventivak. Contacteer ons en we helpen je graag verder.

Offerte aanvragen